DF - Izolacija poda na terenu

DF - Izolacija poda na terenu

UPORABA DF

Knauf insulation Pohodna talna plošča DF je trda, pogojno pohodna izolacijska plošča za izolacijo tal, kjer je z namenom boljše toplotne zaščite zahtevana večja debelina izolacijskega sloja. Na izolacijske plošče je možna neposredna izvedba cementnega estriha ali drugih pohodnih slojev.

V primeru izolacije tal in izvedbe klasičnega plavajočega estriha so te plošče samostojno namenjene za zmerne tlačne obremenitve v stanovanjskih in poslovnih prostorih. V teh primerih plošče polagamo enoslojno ali dvoslojno z zamikom do največje skupne debeline 25 cm, v primeru izvedbe suhomontažnih estrihov so možna tudi večslojna polaganja večjih debelin. Dimenzije plošč so 1000 x 600 mm, na razpolago so debeline 60, 80, 100, 120 in 150 mm. 

S ploščami DF lahko izvedemo tudi izolacijo tal na neogrevanih podstrešjih in preko njih direktno položimo različne vrste pohodnih plošč ali zaščitni betonski estrih. Pod izolacijo je obvezna parna zapora. Tako dobimo koristno podstrešje, primerno za manjše obremenitve občasnega servisiranja in odlaganja lažjih stvari. 

Več... 

  Prospekt Izolacija podnih konstrukcij (1.63 MB)

Tehnične lastnosti in standardne dimenzije (klikni za povečavo)

Tabele DF

V primeru izolacije tal na terenu in izvedbe klasičnega plavajočega estriha pa lahko površino uporabljamo za zmerne tlačne obremenitve stanovanjskih ali poslovnih objektov, kjer koristna obremenitev tlaka ne presega 2 kPa.

Pozor:
– pri podih na neogrevanih podstrešjih je obvezna vgradnja parne zapore;
– pri izvedbi upoštevajte vsa splošna pravila za izvedbo estrihov.

Kontakt