Dokumenti in materiali

 

BIM knjižnica

Za vas smo pripravili obsežno BIM knjižnico naših produktov (gradbenih izolacij iz kamene volne, steklene volne, lesne volne, XPS-a, folij), celotnih sestavov (kontaktne fasade, prezračevane fasade,  poševne strehe, ravne strehe, talne konstrukcije) in sistemov (zelene strehe Urbanscape), ki vsebujejo potrebne tehnične lastnosti in druge podatke v pomoč projektantom, investitorjem, izvajalcem del, nadzornikom, upravljalcem in drugim deležnikom v življenjskem ciklu gradbenega objekta

Knjižnice so na voljo brezplačno za sledeči BIM platformi:

Revit

ArchiCAD

Izjave o lastnostih (DoP)

V skladu z novo zakonodajo smo za naše izdelke pripravili Izjave o skladnosti, ki so izdelane na osnovi toplotnih prevodnosti naših izdelkov. Za vas smo pripravili pregled izjav tudi po kriteriju naziva produkta.

Več...

Kamena volna Knauf Insulation
Steklena volna Knauf Insulation – ECOSE Technology
Supafil
Večslojne izolacijske plošče Tektalan®
Kamena volna Knauf Insulation - tehnične izolacije
LDS folije

 

Prospekti

Da bi naši poslovni partnerji in kupci še bolje spoznali naše materiale smo pripravili izčrpen niz prospektov v katerih najdete tako tehnične lastnosti izdelkov kot tudi navodila za pravilno vgradnjo in podobno.

Več...

 Tehnični listi

Tehnični listi

Naši izdelki izpolnjujejo vse najzahtevnejše normative s področja zakonodaje, kar si lahko podrobneje ogledate v tehničnih listih, ki jih najdete pod tem poglavjem. Izvedeli boste več o uporabi, prednostih in tehničnih lastnostih izdelkov.

Več...

Tehnična navodila

V tehničnih navodilih so podani napotki za vgradnjo toplotno izolacijskih materialov iz kamene volne Knauf Insulation.

Več...

Varnostni listi

V dokumentih povzemamo pomembne podatke, ki jih je potrebno poznati pri delu z našimi materiali v zvezi s sestavo matrialov, ravnanjem in skladiščenjem pa tudi nekateri fizikalni, kemijski in ekološki podatki.

Več...

 

Popisni teksti

Za vas smo pripravili popisne tekste za najpogostejše aplikacije s katerimi se srečujete pri delu. Upamo, da vam bomo s tem prihranili čas in olajšali delo.

Več...

Detajli vgradnje

Knauf Insulation, kot ponudnik mineralnih izolacijskih materialov, kamene in steklene volne Knauf Insulation želi nuditi projektantom in izvajalcem kar najkvalitetnejšo tehnično podporo. Zato smo za vas pripravili detajle za najrazličnejše konstrukcijske sklope, ki se pojavljajo pri gradnji objektov.

Več...

 KI energija

Programi 

V podjetju smo za vas pripravili programsko opremo za izračune gradbene fizike, za izračune potrebne pri projektiranju tehničnih izolacij pa tudi izbor gradbeniških detajlov. Na voljo tudi novi program gradbene fizike KI ENERGIJA 2014.

Več...

 

Certifikati

Naši izolacijski materiali izpolnjujejo vse zahteve evropske zakonodaje kar izkazujemo s pridobljenimi certifikati. Prav tako je podjetje pridobilo tudi številne certifikate, ki urejajo sistem dela ter odnos do okolja in zdravja ljudi.

Več...

 

Revije

Eko studio – revija za trajnostno in energetsko učinkovito gradnjo

Šola izoliranja – osnove izolacije v 12 lekcijah

Več...

 

Filmi

Pri vgradnji izolacijskih materialov si lahko pomagate z našimi kratkimi izvedbenimi reportažami. Oglejte si tudi film o pomenu energetske varčnosti ko tudi film o tradiciji in viziji  našega podjetja.

Več...

Fotomaterial

Za potrebe vaših katalogov, elektronskih medijev, člankov ali drugih priložnosti, ko potrebujete slike naših izdelkov, vgradenj ali referenc, smo pripravili nabor fotomateriala po kategorijah izdelkov in aplikacij. Prosimo vas, da za javne objave navedete tudi vir fotografije. Foto: Arhiv Knauf Insulation.

Več...

 Logo download

Prevzem logotipov

Knaufinsulation:
- .eps
- .pdf
- .jpg

Ecose:
- .pdf
- .jpg

Trajnostna vizija

Poročilo o trajnostnem razvoju 2012 – skrajšano (slovensko).

Več...

Cenik

Cenik vseh izdelkov.

Več...