OEM Evropa

 

Izolacijska polnila za panele

Zaradi svoje negorljivosti ter toplotne in zvočne izolativnosti je kamena volna izjemno primeren izolacijski element za različne tipe panelnih plošč (za fasadne in strešne panelne plošče, za predelne stene in druge panelne konstrukcijske elemente), ki se večinoma uporabljajo v gradbeništvu za potrebe industrijskih, poslovnih, trgovskih in stanovanjskih zgradb, kot tudi za kontejnerje in podobno.

Kontakt

 

Izolacija za protipožarna vrata

Kamena volna je negorljiva. Osnovna surovina za njen nastanek so vulkanske kamenine, kar daje izolaciji iz kamene volne tališče nad 1000°C in klasifikacijo v najvišji razred negorljivosti A1. Vgradnja kamene volne v vrata bistveno izboljša njihove protipožarne lastnosti in s tem pripomore k preprečevanju širjenja požarov med prostori. Nudi tudi kvalitetno toplotno in zvočno izolacijo.

Kontakt

 

Izolacija dimnikov

Dimnike izoliramo s kameno volno zaradi njenih izjemnih protipožarnih in toplotno izolativnih lastnosti, saj na ta način zagotovimo varno delovanje, preprečimo nabiranje vodne pare in zagotovimo optimalni vlek dimnika.

Kontakt

 

Izolacija sončnih kolektorjev

Kamena volna je izjemno primerna tudi za izolacijo sončnih kolektorjev, saj njene lastnosti kot so toplotna izolativnost, toplotna stabilnost, obstojnost oblike v konstrukciji ter druge mehanske lastnosti prinašajo višjo kvaliteto končnega izdelka.

Kontakt

 

Izolacija v beli tehniki

Izolacija iz kamene volne, izdelana po posebnem postopku iglanja, je visoko temperaturno obstojna in zato primerna tudi za najbolj ekstremne toplotne pogoje. Zaradi tega se uporablja tudi v beli tehniki, najpogosteje za izolacijo štedilniških pečic. Zahvaljujoč izjemnim lastnostim kamene volne, so tako izolirani štedilniki tudi v najvišjem energijskem razredu.

Kontakt

 

Splošni pogoji prodaje, dobave in plačila: prenesi PDF