Področja uporabe

Izberite tip stavbe (zgoraj)   ali vrsto uporabe izolacije (spodaj)

Fasadne lamele

Fasadne izolacije

Fasada je obleka vašega doma. Oblecite jo v izolacijo KNAUF INSULATION. S tem ji boste zagotovili odlično toplotno, zvočno in požarno izolacijo in kar je najpomembneje - vaša hiša bo »dihala«.

Več...

Izolacija podstrešij

Poševne strehe

Trendi zadnjega obdobja nam vse bolj narekujejo racionalno izkoriščanje bivalnega prostora. Prenova podstrešnih prostorov je mnogokrat edina rešitev. Pri preobrazbi podstrešja v bivalni prostor je eden od osnovnih pogojev kakovostna vgradnja primerne toplotne, zvočne in protipožarne izolacije v strešne konstrukcije.

air confort

ECOSE Tehnology

Več...

Poševne strehe Termotop

Poševne strehe - Termotop

Izolacija podstrešja in menjava kritine sta nujna posega v procesu sanacije stavbe. Z izolacijo Termotop se izognemo notranjim posegom in gradbena dela zadržimo na zunanji strani ovoja stavbe. Zunanja izolacija ostrešja s ploščami Termotop nudi optimalno toplotno, požarno in zvočno izolativnost strehe.

Več...

Skeletna in masivna lesena gradnja

Skeletna in masivna lesena gradnja

V zadnjih letih smo tudi v Sloveniji priča povečani gradnji objektov iz lesa in s tem uporabi naravnih gradbenih in izolacijskih materialov. Investitorji se najpogosteje odločajo za sistem skeletne lesene gradnje ali masivne lesene gradnje s križno lepljenimi prefabriciranimi lesenimi elementi (X-lam, CLT plošče, KLH plošče …). Tako grajeni objekti lahko z ustrezno toplotno izolacijo dosegajo visoko energetsko učinkovitost, zato so večinoma grajeni v nizkoenergijskem oz. pasivnem standardu.

Več...

Ravne strehe

Ravne strehe

Ravne strehe so v sodobniarhitekturi postale nepogrešljive. Zlasti to velja za večje proizvodno poslovne objekte in skladišča, trendi pa jih vse bolj vključujejo tudi na individualne objekte. Prav tako kot izolacija ostalih gradbenih konstrukcij je pomembna tudi izolacija ravnih streh, saj so toplotne izgube skoznje lahko zelo velike.

Več...

Predelne stene

Podne konstrukcije

Vgradnja izolacijskih plošč iz kamene volne v podne konstrukcije minimizira moteč udarni zvok ter odpravlja problem hladnih tal, saj hkrati akustično in toplotno izolira medetažne in talne konstrukcije.

Več...

Predelne stene

Predelne stene

Predelne stene razdelijo prostor na manjše enote, poleg vizualne in fizične ločitve prostorov pa mora biti preprečen tudi prehod zvoka skozi steno. Še posebej je to pomembno pri lahkih suhomontažnih predelnih stenah.

air confortECOSE Tehnology

Več...

slika garaže

Garaže in kleti – plošče Tektalan®

Izolacija stropov garaž in kleti je aktualna zlasti z vidika požarne varnosti ter toplotne in zvočne izolativnosti. Podjetje Knauf Insulation nudi vse zahtevano v skupini produktov Tektalan®. Rešitve s produkti Tektalan®A2 so univerzalne rešitve za kleti in garaže, ki nam zagotavljajo enostavno vgradnjo in zaključni izgled ob izpolnjevanju vseh zahtev varnosti in zaščite.

Sistem IWI

Sistem IWI

Kadar želimo izolirati zunanje stene na objektih, kjer posegi z zunanje strani niso možni ali dovoljeni, lahko zato, da vendarle preprečimo prehod toplote med notranjostjo in zunanjo okolico, izvedemo izolacijo zunanjih zidov z notranje strani. Običajno se s takimi primeri srečamo pri starejših objektih z izstopajočimi fasadnimi elementi, največkrat gre pri tem za spomeniško zaščitene objekte. Gre torej za mestna jedra pa tudi za posamične objekte starejšega datuma ali izjemne arhitekture.

Več...

Tehnične izolacije

Podjetje Knauf Insulation glede na različne potrebe po izoliranju v industriji in gradbeništvu nudi več vrst izdelkov iz kamene volne.

Več...

OEM

Kamena volna je zaradi svojih lastnosti zelo primerna tudi za gradnjo v različne elemente, saj končnim produktom izboljšuje požarno odpornost, toplotno stabilnost ter zvočno izolativnost. Zaradi tega se vgrajuje največ v panelne elemente, protipožarna vrata, dimnike, solarne kolektorje, uporablja pa se tudi v beli tehniki.

Več...