ECOSE® Technology – trajnostna revolucija, ki traja

ecose tehnologija
ECOSE® Technology

Trajnostna revolucija, ki traja

ecose logotip

Po tem, ko je pred 10 leti naše novo trajnostno bio-obnovljivo vezivo v stekleni volni Knauf Insulation dodobra spremenilo trg steklenih voln pa uvajamo ECOSE® Tehnologijo tudi v pretežen del naših izdelkov iz kamene volne.

Uvedba nove tehnologije bio-obnovljivih veziv, ki so zamenjala fenol formaldehidna veziva tako v izdelke iz steklene volne, kot tudi v večino izdelkov iz kamene volne je zgodovinski trenutek za naše podjetje in omogoča preboj tudi našim strankam. 

Investicija v razvoj in tehnologijo na tem področju so izjemno visoke, vendar pa s tem izpolnjujemo svojo osnovo zavezo trajnostnega razvoja in dokazujemo svojo pionirsko vlogo na področju vzpodbujanja trajnostne in energetsko učinkovite gradnje.

Kaj ECOSE Technology pomeni za uporabnike izolacij:

  • Izjemne uporabne lastnosti

Naša mineralna volna, izdelana po postopku ECOSE, prinaša izjemne koristi v smislu vsestranske učinkovitosti. Je visoko toplotno izolativna, ocenjena je z najvišjo oceno negorljivega materiala A1 na področju požarne varnosti, ponaša se s standardi razreda A glede nadzora hrupa in akustike, podjetje Eurofins jo je nagradilo z zlatim certifikatom za kakovost zraka v zaprtih prostorih.

  • Kakovost zraka v zaprtih prostorih

Našo mineralno volno, izdelano po postopku ECOSE, je podjetje Eurofins na izboru zlate kakovosti zraka v zaprtih prostorih certificiralo kot „izjemen material“ v skladu s certifikacijskim postopkom hlapnih organskih spojin in kakovosti zraka v zaprtih prostorih z merjenjem emisij snovi v zrak. Glede na to, da ljudje 90 % svojega časa preživijo v zaprtih prostorih, je to spodbudno. Naša mineralna volna, izdelana po postopku ECOSE, je prav tako skladna z našimi prostovoljnimi certifikacijskimi shemami za kakovost zraka v zaprtih prostorih, kot je nemški certifikat Blue Angel [modri angel, op. prev.] in finski M1.

  • Pogoji za delo

Naši materiali ECOSE v primerjavi so primernejši za delo, saj so prijetni na otip, lažji za uporabo in rezanje, se manj prašijo in nimajo vonja.

  • Okoljske koristi

Naša mineralna volna, izdelana s pomočjo tehnologije ECOSE, ne vsebuje nobenega dodanega formaldehida, akrilnih ali umetnih barvil, več kot 80 % njenih sestavin pa je narejenih iz hitro obnovljivih ali recikliranih materialov.

  • Ocena v sistema za ocenjevanje zelenih trajnostnih stavb

Naša mineralna volna, izdelana po postopku ECOSE, ugodno prispeva k sistemu za ocenjevanje zelenih stavb kot tudi k ocenam življenjskega cikla in zunanje potrjenim okoljskim izjavam o izdelkih večine naših izdelkov.