Zakaj izolirati

Zakaj izolirati

PRIHRANKI

STE VEDELI!

Izolacija fasade,  mansarde in tal pomembno doprinesejo k varčevanju z energijo. Z izolacijo fasade zmanjšate porabo energije za ogrevanje za 35 – 40%, medtem ko z izolacijo mansarde lahko privarčujete od 15 – 20% energije. Izolacija tal na terenu prinese 10 – 13% zmanjšanje porabe energije za ogrevanje.

VARNOST

STE VEDELI!

Mineralni izolacijski volni – kamena volna Knauf Insulation ter steklena volna Knauf Insulation ECOSE Technology -  imata najvišji možni razred požarne odpornosti – to je razred A1, kar pomeni, da je material popolnoma negorljiv in ne prispeva k razvoju požara.

INVESTICIJA

STE VEDELI!

Odplačilne dobe za izolacijo se, ob upoštevanju izključne investicije v izolacijo gibljenjo med 3 in 4 leti. Po tem lahko prihranke smatramo kot donos.

UDOBJE

STE VEDELI!

Kamena volna Knauf Insulation je paropropustna, zato omogoča hiši »dihanje«, kar posledično prinaša višje bivalno udobje. Prav tako njena vlaknasta struktura dobro duši zvok, kar prav tako zvišuje kvaliteto bivanja v tako izoliranem objektu.

STE VEDELI!

Steklena volna nove generacije Knauf Insulation, proizvedena po postopku ECOSE Technology, je prejela certifikat Indoor Air Quality, ki dokazuje, da njena vgradnja izboljšuje kakovost zraka v notranjih prostorih (mansarde, predelne stene), saj namesto fenol formaldehidnih veziv vsebuje veziva na bio osnovi.

OHRANJANJE VREDNOSTI OBJEKTA

STE VEDELI!

Da kakovostno izolirani objekti na trgu lahko dosegajo višje cene, saj se investitorji vse bolj zavedajo pomena energetske učinkovitosti. Tak objekt bo imel daljšo življenjsko dobo, potrebuje bistveno manj vzdževalnih del je energetsko varčen.

SKRB ZA OKOLJE

STE VEDELI!

Izolacija ovoja stavbe lahko pripomore k prepolovitvi porabe energije za ogrevanje ali hlajenje. To posledično pomeni manjšo porabo energije, ob prevladujočem deležu fosilnih goriv pa tudi bistveno manjše emisije, ki nastajajo pri izgorevanju energentov. Z izolacijo objektov torej aktivno skrbimo za okolje in zmanjšujemo njegovo onesnaženost.

NARODNO GOSPODARSKI UČINKI

STE VEDELI!

Renovacijski cikli, ki jih mora vsekakor vzpodbujati država preko regulative, subvencij in drugih ugodnih oblik finančnih vzpodbud, lahko v praksi predstavljajo orodje za nov zagon gospodarstva, zlasti gradbeništva in vseh z njim povezanih poslovnih panog. Posledično lahko to, glede na renovacijske potenciale, v kratkem času generira 3.500 delovnih mest samo v gradbeništvu.