Energetske prenove individualnih objektov

Pri individualni hiši se zgodba energetske sanacije največkrat začne z dotrajanostjo oken ali kurilne naprave in nadalje vodi v praktično nujno izolacijo fasade, ki edina prepreči težave s plesnijo in bistveno zmanjša potrebo po energiji za ogrevanje. Poleg spada še dodatna izolacija ostrešja in po potrebi kletnih stropov. 

Izhajamo namreč iz dejstva, da povprečna hiša grajena v drugi polovici prejšnjega stoletja nima na ovoju stavbe nič ali praktično nič toplotne izolacije.

Vsekakor gredo sanacijski ukrepi z roko v roki na posameznih segmentih. Sicer že z vsakim posameznim ukrepom lahko občutno zmanjšamo potrebe po energiji, a pravi rezultat dobimo ob hkratni uvedbi sanacijskih ukrepov na:

1. izolaciji strehe, fasade, kleti
2. zamenjavi oken, vrat
3. sanaciji kurilne naprave

V našem podjetju vam pri energetski sanaciji objekta lahko ponudimo kakovostno toplotno, zvočno in zaradi negorljivosti tudi požarno izolacijo fasade, poševne strehe ali kletnega stropa.

Za sanacijo fasade s toplotno izolacijo priporočamo izolacijske plošče iz kamene volne Knauf Insulation PTP-035.

Za toplotno izolacijo poševne strehe priporočamo izolacijski filc brez fenol-formaldehidnih veziv Knauf Insulation UNIFIT 035

Stropove kleti boste učinkovito izolirali z lamelami iz kamene volne Knauf Insulation FPPL.

Seveda lahko hišo nadgradimo še s prezračevalno napravo in napravami za izkoriščanje obnovljivih virov, ter tako tudi s sanacijo dosežemo nizkoenergijski standard, a to potem zahteva precej radikalne posege tudi v notranjosti objekta. Večina sanacij se je in se bo v prihodnosti zgodila na ‘'prvi stopnji'' omenjenih treh točk, kjer tudi dejansko lahko rešimo oz. prihranimo največji del energije.

Najbrž ni več potrebno poudarjati, kako hitro se lahko ob današnjih cenah energentov vrne vložek v energetsko ustrezne rešitve. Upoštevajmo še, da je vzdrževanje objekta nujno, in da ob dodatnem energetskem vidiku lahko dobimo še nekaj nepovratnih sredstev iz naslova EKO sklada.

 

 

 

vradnja izolacije

 

Vgradnja izolacije 2