50 odtenkov zelene v Dubaju

By Anonymous
Junij 03, 2018

Pri trženju naših rešitev Urbasncape® vlagamo velike napore prav na področje Bližnjega vzhoda, še posebno Dubaja z okolico. V luči teh prizadevanj smo v začetku aprila v Dubaju pripravili izobraževalni dogodek in srečanje z arhitekti, urbanisti, krajinarji.

Bližnji vzhod ima s svojo suho klimo izjemno pomanjkanje padavin in s tem povezanih zelenih površin. Si jih pa zelo želijo in so vanje pripravljeni investirati. Zato so ta področja še posebej aktualna za rešitve, ki vključujejo sisteme za varčevanje z vodo, kamor lahko vsekakor štejemo tudi naše zelene rešitve Urbanscape®.


Pri trženju naših rešitev Urbasncape® vlagamo velike napore prav na področje Bližnjega vzhoda, še posebno Dubaja z okolico. V luči teh prizadevanj smo v začetku aprila v Dubaju pripravili izobraževalni dogodek in srečanje z arhitekti, urbanisti, krajinarji ter večjimi investitorji.


Nastop na trgu, kot je Bližnji vzhod, zahteva partnerski pristop, ki se ga poslužujemo tudi mi, zato smo na dogodek povabili tudi naše partnerje BVB Substrates, NLME Consultants, in podjetje Sempergreen.


Dogodka, ki se zgodil 10. aprila v hotelu Rove Downtown v Dubaju, se je udeležilo okrog 50 gostov, ki so z zanimanjem prisluhnili našim predstavitvam. Med njimi je bil tudi nizozemski konzul, ki smo ga povabili k uvodnemu nagovoru. Skupaj s partnerji smo prisotne skušali navdušiti nad našimi celovitimi rešitvami prilagojenimi posebej za njihova sušna področja. BVB je tako predstavil nabor svojih substratov, prilagojenih za sušna področja, posebno pozornost so pritegnili njihovi substrati iz recikliranih materialov. Sempergreen je predstavljal ponudbo lokalne vegetacije, medtem, ko so največ pozornosti in zanimanja poželi naši sistemi zelenih streh in krajinarske rešitve ter dodatki Urbanscape® za zadrževanje vlage. Naši filci, kocke in kosmiči vključeni v različne sistemske rešitve namreč zagotavljajo ugodne rastne pogoje, prihranek vode in podaljšanje življenjske dobe zelenih struktur.


Ker pa imamo v Dubaju že kar nekaj referenčnih projektov – med njimi sta največja Mudon Park – talna zazelenitev s palmami in velikimi zelenimi površinami, ki je trenutno še v izgradnji ter Facility House of Dubai Opera, kjer smo zazelenili streho z rešitvijo »Semi-intensive« zelene strehe z uporabo filca in kock Urbasncape®. Strokovni vodja tega zazelenitvenega projekta je bilo podjetje NLME Consultants, ki so case study vsem prisotnim tudi podrobneje predstavili.
Obiskovalci dogodka so predstavljene inovativne rešitve sprejeli z naklonjenostjo, saj bodo pripomogli k učinkovitejšim zelenim rešitvam, ki ne bodo okolice le polepšale, ampak bodo hkrati poskrbele za biodiverziteto v mestih in zagotovile prihranek vode, ki je zaradi potrebnih postopkov desalinizacije v teh krajih izjemno draga.