V Škofji Loki, 26. novembra 2018

Dan odprtih vrat obiskalo več kot 1000 obiskovalcev

By Anonymous
November 27, 2018

Obisk na sobotnem dnevu odprtih vrat presegel vsa pričakovanja

V Škofji Loki, 26. novembra 2018:   Škofjeloška družba Knauf Insulation je v soboto, 24. novembra, v svojem novem, pravkar odprtem demonstracijsko –izobraževalnem centru KIEXC v Škofji Loki,   organizirala dan odprtih vrat, vse zainteresirane udeležence pa hkrati povabila tudi na organiziran ogled proizvodnih prostorov podjetja. Obisk je presegel vsa pričakovanja organizatorja, saj se je dogodka med 9. in 14. uro udeležilo več kot 1000 obiskovalcev, proizvodnjo pa si je v skupinah po 15 ogledalo več kot 800 udeležencev, zlasti občanov Škofje Loke in okolice.   

 

dan-odprtih-vrat-knaufinsulation-2.jpg


Novi Knauf Insulation Experience center v velikosti 832 kvadratnih metrov je pri nas prva novogradnja, zgrajena v skladu z najstrožjimi kriteriji in standardi ene od vodilnih evropskih shem trajnostne gradnje DGNB, pridobila pa je tudi certifikat ACTIVE HOUSE. V pritličju so tako v soboto obiskovalcem nudili tehnično in energetsko svetovanje ter odgovarjali na vprašanja, povezana z  ekologijo in odgovorno skrbjo podjetja za okolje. V prvem nadstropju so s posebnimi 3D očali udeleženci lahko izkusili virtualne izkušnje s področja trajnostnih izolacijskih rešitev in si ogledali tudi njihove druge digitalne in animirane rešitve, v drugem pa si v živo ogledali še zeleno streho, zeleno steno in druge zelene rešitve Urbanscape®.  Za obiskovalce so pripravili tudi kotičke za animacijo najmlajših, zabavno fotografiranje in priložnostno pogostitev, vsi udeleženci pa so imeli tudi možnost ogleda proizvodnje, kjer so se lahko seznanili s tehnološkim postopkom proizvodnje kamene volne in vakuumskih izolacijskih panelov.

 

dan-odprtih-vrat-knaufinsulation3.jpg

Kot demonstracijsko-izobraževalno središče KIEXC poleg svojih lastnih predstavlja tudi primere dobrih praks trajnostne gradnje partnerskih podjetij, ko so Knauf, Knauf AMF, Velux, Sika, Semmelrock, Zummtobel, TEM, Alukoenigstahl, Alkam in F.Leskovec. Po rabi energije sam objekt  spada med skoraj-nič energijske stavbe, v evropskem prostoru pa je bil izbran kot pilotni projekt trajnostne gradnje na ravni Evropske komisije. V okviru odprtja KIEXC, ki je v okviru slavnostne Akademije ob praznovanju 60-letnice podjetja potekalo v četrtek, 22. novembra, so v Knauf Insulation Experience centru častitljivo obletnico že naslednji dan praznovali še z zaposlenimi in z upokojenci, v soboto pa na široko odprli vrata še občanom in drugim končnim uporabnikom.