Hitra izolacija težje dostopnih delov stavbe

By Knauf_Insulation
November 02, 2022

Pošljite povpraševanje – in mi poskrbimo za vse ostalo!

Imate nizko podstrešje, votle prostore ali druge horizontalne oziroma vertikalne površine, kjer je dostop težko zagotoviti, hkrati pa veste, da prek teh konstrukcij izgubljate energijo, potrebujete pa toplotno izolacijo? Za vas imamo rešitev, ki vam v paketu poleg toplotne, prinese še zvočno in požarno zaščito.
 

IZOLACIJSKA REŠITEV SUPAFIL – izolacijska vlakna za  strojno vpihovanje


SUPAFIL je komercialno ime za nevezano izolacijo iz steklene mineralne volne, ki jo nameščamo s strojnim vpihovanjem. Izolacija SUPAFIL je negorljiva, kemijsko nevtralna, brez vseh dodatkov, ni higroskopična in je odporna proti plesni. Zagotavlja dobro toplotno izolativnost pri nizki nasipni gostoti in prispeva k boljši zvočni zaščiti gradbene konstrukcije.

Takšna izvedba je v primerjavi s klasično izolacijo cenovno ugodna, izvedba je hitra, čista in brez odpada. Pomemben podatek, zlasti pri primerjavi z ostalimi izolacijami za vpihovanje, je nižja volumska teža, bistveno manj prašenja, po vgradnji pa ne prihaja do posedanja. Kot prednost lahko pri izolaciji SUPAFIL izpostavimo tudi trajnostni vidik – saj je SUPAFIL v celoti naraven, brez vseh dodatkov, za potrebe transporta pa je lahko bistveno bolj komprimiran kot drugi materiali za vpihovanje. Izolacija SUPAFIL je primerna tako za novogradnje kot tudi za energetske prenove starejših objektov.
 

SUPAFIL – Kako poteka vgradnja?


Ves postopek vgradnje poteka hitro, preprosto in brez nečistoč v objektu. Nameščanje izolacije poteka preko transportne cevi za vpihovanje z zunanje strani objekta, s tem pa odpade prenašanje izolacije in druge potrebne opreme za izvedbo skozi objekt.
 

SUPAFIL – Kje ga najpogosteje vgrajujemo?

Za npr. toplotno izolacijo težje dostopnih zadnjih stropnih plošč neogrevanih podstrešij je zelo primerna izvedba z načinom strojnega vpihovanja. V ta namen je na voljo izolacijski material iz nevezane mineralne volne

  • SUPAFIL LOFT - ta se najpogosteje uporablja za  primere  izolacije nepohoodnih   izvedb,   kot  prosto  nasutje,  kjer izolacija  ni direktno  tlačno  obremenjena. V primeru potrebe po servisnem dostopu, lahko za ta namen predhodno namestimo preprosto montažno konstrukcijo. Pred začetkom del moramo poskrbeti, da bodo podstrešne površine prazne in čiste. Izvajalec bo poskrbel za namestitev parne zapore, ki pa v primeru nepohodnih površin niti ni potrebna. Na ta način smo zadnjo stropno ploščo hitro in učinkovito izolirali, preprečili toplotne izgube in zagotovili požarno varnost. Vse to zelo hitro, brez dodatnega dela in z le enim ukrepom.

  • Pogosta in zelo kakovostna je tudi uporaba SUPAFIL-a za izolacijo poševne strehe. Za ta namen priporočamo izolacijo SUPAFIL TIMBER FRAME. Pred nameščanjem izolacije je potrebno zagotoviti zaprtost gradbene konstrukcije, kar zagotovimo z dodatnimi stranskimi pasovi mavčnih plošč ob vsakem špirovcu. Namestimo notranjo parno zaporo Homeseal LDS 100, pri čemer ravne preklopne spoje kot tudi vse preboje zalepimo z enostranskim lepilnim trakom LDS Soliplan, vogalne stike s stenami pa zatesnimo z lepilno tesnilno maso LDS Solimur. Na ta način je strešna konstrukcija pripravljena za strojno vpihovanje toplotne izolacije. Vpihavamo jo v vsak prekat med dvema špirovcema. Gostoto vpihovanja preverimo s pomočjo naprave za merjenje gostote. Na koncu vse odprtine v parni zapori, skozi katere smo izvajali vpihovanje, zatesnimo z lepilnim trakom LDS Soliplan. Sledi samo še namestitev končne notranje obloge iz mavčnih plošč, ki se vijačijo direktno na predhodno vgrajene pasove mavčnih plošč.

  • Izolacijo SUPAFIL TIMBER FRAME lahko namestimo tudi kot zvočno izolacijo v predelnih stenah ali medetažnih talnih ploščah, v starejših objektih med stropniki, kot tudi za toplotno zaščito zunanjih sten npr. v lesenih skeletnih objektih in montažnih hišah. Takšna izvedba je v primerjavi s klasično izolacijo v ploščah ali rolah hitrejša, čistejša, brez odpada in je cenovno ugodna.

Na ta način lahko različne gradbene konstrukcije hitro, čisto in učinkovito izoliramo, preprečimo toplotne izgube in zagotovimo požarno varnost ter zvočno izolativnost.

Strošek izolacije in vpihovanja si lahko znižamo z nepovratnimi finančnimi vzpodbudami Eko sklada v ustreznih  debelinah, ki so navedene v razpisnih pogojih.

NOVO – od zdaj na voljo direktna ponudba z izvedbo – Pošljite povpraševanje!

Več o SUPAFIL si preberite na WWW.supafil.si

SUPAFIL – najboljša izolacija za vpihovanje – Priporočamo!
 

Oglejte si izvedbi z izolacijo Supafil Timber Frame in z izolacijo Supafil:


Za tehnično svetovanje se lahko obrnete na naše svetovalce na: [email protected] ali telefon 04 5114 105.