Knauf Trophy - Knauf Insulation in Knauf organizirala tekmovanje mladih suhomontažerjev, Celje 6.6.2018

Knauf in Knauf Insulation v Sloveniji gostila evropske tekmovanje mladih suhomontažerjev – KNAUF TROPHY

By Anonymous
Junij 06, 2018

Sodelovanje med izobraževalnimi institucijami in industrijo je izjemnega pomena, zato tudi Knauf Insulation v Sloveniji vzpodbuja, organizira in podpira številne tovrstne projekte. KNAUF TROPHY je eden od njih.

V prostorih Šolskega centra Celje je v sredo 6.6. potekalo že tradicionalno evropsko tekmovanje dijakov v suhomontažni gradnji KNAUF Junior Trophy. Zasluge, da je letošnja gostiteljica tekmovanja Slovenija, imata dijaka celjske Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja, ki sta lani v konkurenci 13 evropskih držav postala ekipna zmagovalca na tekmovanju v Sofiji v Bolgariji.

        
Letošnje tekmovanje je potekalo že trinajsto leto zapored, v njem pa je sodelovalo 30 dijakov iz 15 evropskih držav, kar je največ doslej. V Celje so ekipe tekmovalcev iz Slovenija, Avstrija, Belgija, Češka, Hrvaška, Srbija, Bolgarija, Makedonija, Rusija, Belorusija, Estonija, Litva, Latvija, Gruzija in Kazahstan.


Tekmovalno ekipo sestavljata po dva dijaka, ki se v vsaki državi v programih poklicne gradbene usmeritve izobražujeta za poklic suhomontažerja. Vseh 30 tekmovalcev mora opraviti tako teoretični kot praktični del. Teoretični del, v katerem dijaki v maternem jeziku odgovarjajo na 60 vprašanj na temo suhomontažnih sistemov in suhe gradnje, traja 30 minut, praktični, v katerem morajo dokončati zahtevnejši model iz mavca, pa polnih 240 minut.  Ta del je izjemno naporen in poleg ročnih spretnosti zahteva obilo praktičnega znanja tekmovalcev. Izdelke je ocenjevala 15-članska komisija, ki jo sestavljajo Knaufovi tehnični strokovnjaki iz vsake države udeleženke. Seštevek ocen iz obeh delov tekmovanja je podlaga za razvrstitev na posamezna mesta na ekipni lestvici. Na letošnjem tekmovanju je zmagala ekipa Avtstije, pred Belorusijo in Belgijo.