Knaufice št. 7

By Knauf Insulation
Marec 30, 2022

Ne prezrite za VAS izbranih novic iz podjetja Knauf Insulation!

1. ZDAJ JE ČAS ZA VARČEVANJE Z ENERGIJO!

Kljub temu, da se družba že desetletja ukvarja z racionalno porabo energije na vseh področjih, zlasti pa v gradbeništvu, ki k skupni porabi energije v Evropi prispeva kar 40%,  pa svet še nikoli ni bil soočen s tako veliko potrebo pa racionalni rabi energije zaradi omejenosti energentov oz. politični odvisnosti v zvezi s tem.


Zato varčevanje z energijo ni bilo še nikoli tako aktualno kot je trenutno in če vemo, da je najcenejša energija prihranjena energija, avtomatično pomislimo na izolacijo.


Obudimo glavne poudarke v zvezi s tem v prispevku: Danes ste izgubili 5 eurov. V zadnjem letu pa že 1.800 eurov (knaufinsulation.si)
 


2. NOVO – KRALJICA MED IZOLACIJAMI - Plošča z izboljšano toplotno izolativnostjo – λ = 0,030 W/m2  


Knauf Insulation kot vodilni v branži, je tudi tokrat korak pred konkurenco. Razvili smo namreč ploščo iz mineralne izolacije Mineral Plus FP 030 B z λ = 0,030 W/m2. Rekordno nizka toplotna prevodnost omogoča po eni strani izboljšano toplotno izolativnost oz. manjše energijske izgube tako izoliranega objekta ali pa po drugi strani, lahko za isti učinek vgradimo manjšo debelino izolacije. Plošča je prevlečena s črnim voalom in namenjena prezračevanim fasadam, ki so vse pogostejša rešitev na vseh vrstah objektov – od individualnih objektov z npr. lesenimi fasadami, pa vse do modernih poslovnih in javnih stavb. Hkrati izpolnjuje zahteve zakonodaje, ki za prezračevane fasade dovoljuje izključno uporabo negorljivih izolacij. Več na Mineral Plus FP 030 B - !Nova blagovna skupina! | Knauf Insulation
 


3. NISO VSE HIŠE ENAKE. Nekatere so izolirane z mineralno volno Knauf Insulation


S kakovostno izvedbo fasade prihranite tudi do 40 % energije potrebne za hlajenje ali ogrevanje vaše hiše! Najbrž vsak investitor preračunava kolikšen je strošek nove fasade, da bi izračunal, kako hitro se mu bo investicija povrnila.

Vendar strogo finančni pogled ni edino kar šteje. Ob tem bi morali poleg naraščajočih cen energentov upoštevati tudi druge vidike – zvočno izolativnost, paropropustnost, požarno varnost, stroške vzdrževanja – ter, kot pravijo zadovoljne stranke, ki so izbrale trajnostne fasadne izolacije Knauf Insulation – kakovost bivanja.
Ugodje in kakovost bivanja sta sicer težko merljivi kategoriji, vendar vam bo vse več investitorjev povedalo, da sta pravzaprav neprecenljivi.

Več o fasadnih rešitvah Knauf Insulation preberite TUKAJ


 

4. NOVO – ENERGIJSKI KALKULATOR  ZA IZRAČUN PRIHRANKOV
 

Če poznate nekaj osnovnih podatkov o vašem objektu si lahko v nekaj preprostih korakih izračunate vašo trenutno porabo energije in kot primerjavo tudi porabo energije v primeru, da izvedete katerega od izolacijskih ukrepov.


 

5. POZNATE NAŠ TIM TEHNIČNIH SVETOVALCEV?
 


 

Primož Bernard

Primož je diplomirani inženir strojništva in vodja tehnične podpore za slovenski trg.  Izvaja pred in po prodajne aktivnosti podpore za gradbeno skupino proizvodov podjetja Knauf Insulation v okviru regijskih in centralnih organizacij. Sodeluje z notranjimi in zunanjimi službami pri razvoju in implementaciji novih produktov ter spremlja zakonodajne, trajnostne in tehnične vidike s področja uporabe lastnih in ostalih branžnih produktov in rešitev. Je aktivni član v različnih združenjih in član komisije pri izvajanju usposabljanja za izdelavo energetskih izkaznic. Razvija podporna orodja za pomoč pri izvajanju zakonodaje. Predava na različnih strokovnih dogodkih v organizaciji Knauf Insulation ali kot vabljeni predavatelj na dogodkih drugih organizatorjev. Praktično pa še vedno deluje tudi na terenu in konkretnih projektih.

Kontakt: [email protected]

Tomaž Dolenc

Tomaž je inženir strojništva in ima dolgoletno prakso v službi tehnične podpore v podjetju Knauf Insulation. Ima široko znanje glede uporabe izolacijskih materialov in ostalih gradbenih materialov, ki se uporabljajo za izolacijske rešitve. Zelo dobro pozna delovanje gradbeništva od projekta do izvedbe in sodeluje z mnogimi projektantskimi in izvajalskimi podjetji. Spremlja gradbene projekte v vseh fazah in deluje tudi kot predavatelj na različnih dogodkih ter inštruktor vgradnje izolacijskih produktov. Zadolžen je predvsem za rešitve klasičnih kontaktnih fasad, izolacijo stropov v garažah in kleteh ter za suhomontažne izolacijske rešitve. Dejaven je tudi v našem izobraževalnem centru v Škofji Loki, kjer predava in izvaja praktične delavnice za različne ciljne skupine.

Kontakt: [email protected]

 

Rok Karmuzel

Rok je naš novi sodelavec, ki je na mestu tehničnega svetovalca nadomestil Domna Ivanška, ki nadaljuje poslovno pot na KI centrali v funkciji »Head of Building Science«. Rok je diplomirani inženir gradbeništva. Svoje izkušnje je nabiral predvsem na področju hidro izolacijskih in toplotno izolacijskih materialov za ravne strehe, pri nas pa je trenutno zadolžen za izolacijske rešitve na vseh vrstah strešnih konstrukcij in prezračevanih ter industrijskih fasad. Njegovo področje je predvsem aplikativna uporaba produktov na poševnih in ravnih strehah, ozelenjenih strešnih površinah ter tesnjenju in zagotavljanju zrakotesnosti. Pri načrtovanju ravnih streh projektira izvedbo naklonskih izolacijskih plošč za zagotavljanje odvodnjavanja. Z dolgoletnimi - tudi praktičnimi - izkušnjami, je njegov namen pomagati predvsem projektantom in izvajalcem pri načrtovanju in izvedbi tehnično korektnih sestav in detajlov. V prihodnosti ga bomo srečali tudi v funkciji predavatelja ali demonstratorja.

Kontakt: [email protected]

Če ste se pri vašem delu srečali s situacijo, kjer bi potrebovali našo tehnično podporo, nas lahko kontaktirate tudi na skupni svetovalni e-naslov: [email protected] ali na svetovalno telefonsko številko: 04 5114 105.
Z veseljem vam bomo pomagali!


Vaš Knauf Insulation team!