Knaufice št. 8

By Knauf Insulation
Julij 06, 2022

Ne prezrite za VAS izbranih novic iz podjetja Knauf Insulation!

1. HITRI ON LINE IZRAČUN POTREBNIH KOLIČIN IZOLACIJE

V podjetju Knauf Insulation smo poskrbeli za to, da boste hitro in učinkovito pripravili pregled potrebnih izolacij. Odslej je namreč na voljo hitri izračun potrebnih količin izolacije glede na kvadraturo vašega objekta, sten, tal, strehe… Preprosto izberete vrsto konstrukcije, ki jo želite izolirati, vpišete kvadraturo in na podlagi ponujenih izdelkov izberete želene debeline in že ste samo klik stran od končnega pregleda potrebnih količin (v m2 in v pakirnih kosih), ki si jih lahko pošljete na e-naslov, lahko jih natisnete ali preprosto samo pregledate seznam.

Vabljeni k izračunu ustreznih količin s klikom na spodnjo sliko!

 

2. NOVI PURES 2022 - Kako bo vplival na delo arhitektov in projektantov?

Meseca maja je bil objavljen novi pravilnik o učinkoviti rabi energije v stavbah - PURES 2022. Pravilnik je bil že nekaj časa pričakovan in udejanja aktualno evropsko direktivo energijskih lastnosti stavb EPBD ter definira kriterije že dolgo omenjane skoraj-nič energijske stavbe sNES. Poleg zaostrenih največjih dovoljenih toplotnih prehodnosti, so znižane tudi meje dovoljenih energijskih potreb. Zahteva se pretežni del zagotavljanja energijskih potreb iz obnovljivih virov, za večje energetsko zahtevne stavbe pa se metodologija preverjanja izvaja s pomočjo referenčne stavbe. Skratka, sprememb glede na prejšnji pravilnik iz leta 2010 je kar precej, predvsem pa so pogoji, pod katerimi bodo morale biti projektirane nove stavbe bistveno zaostreni. Cilj je gradnja in prenova stavb v čim manjši odvisnosti od fosilnih goriv ter posledično zmanjšanje obremenjevanja okolja. Kaj točno prinaša novi pravilnik in kakšne so dejanske številke, ki jih bo potrebno izkazovati v rezultatih, bomo spoznali v praksi. Izvajanje vam bomo omogočili tudi v podjetju Knauf Insulation s pripravo programskega orodja, ki bo usklajen z novimi zahtevami in metodologijo. Trenutno pa, do izteka prehodnega obdobja dne 31. marca 2023, za obstoječe projekte še vedno lahko uporabljate orodje KI Energija, ki ga po večini že dobro poznate. V vmesnem času pa lahko pričakujete naša obvestila in predstavitve nove programske opreme, ki bo nadgradila trenutni program KI Energija. Vabimo vas, da sledite našim novicam, LinkedIn objavam in e-povabilom.

 

3. SISTEMSKE REŠITVE KNAUF INSULATION ZA MANSARDE

Vsi vemo, da mansarda za vzpostavljanje prijetnih bivanjskih pogojev potrebuje zadosti kakovostne izolacije. Ta naj ima tako prvovrstne izolacijske karakteristike, pomembna pa je tudi njena kvaliteta v smislu kakovosti zraka v prostoru, požarne varnosti in dobre akustike. Ne moremo pa dovolj poudariti, da za zagotavljanje »delovanja« izolacije, zrakotesnosti strehe in dolgoročne obstojnosti ostrešja, poleg izolacije potrebujemo tudi ustrezne folije (sekundarno kritino in parno oviro/zaporo), ki bodo, pravilno nameščene ter tesnjene, reševale omenjene izzive. Knauf Insulation poleg izolacije ponuja tudi vse potrebne folije in tesnilna sredstva, ki jih najdete pod imenom Homeseal LDS.

Več si lahko preberete ob kliku na spodnjo sliko!

 

4. IZOLACIJA ZA VPIHOVANJE - REŠITEV ZA TEŽJE DOSTOPNA MESTA

V praksi se včasih srečamo s konstrukcijami, ki potrebujejo izolacije, a je klasično nameščanje le-te, zaradi težje dostopnosti in nenavadnih volumskih oblik, težje izvedljivo. Idealna rešitev v takih primerih je izolacija za vpihovanje. Knauf Insulation v ta namen ponuja negorljivo stekleno volno brez vseh dodatkov, imenovano Supafil. Supafil ima tudi številne prednosti pred drugimi izolacijami za vpihovanje.

Kako hitro, ekonomično in preprosti je nameščanje te izolacije, ki se ponaša s številnimi eko certifikati, si lahko pogledate na spodnjem videu.

 

BROŠURA  O AKUSTIKI - ZVOČNA IZOLACIJA

Kakovost bivanja postaja glavni kriterij pri gradnji in ustvarjanju novega doma. Pri tem je vse pomembnejši tudi akustični vidik, saj hrup, udarni zvok in stalen dotok neobvladljivih zvokov lahko bistveno poslabšajo kakovost bivanja v objektu. Ključni dejavnik pri tem so tudi izbrani materiali, ki prinašajo določene bivalne karakteristike. Zato je izbira materialov, ki absorbirajo hrup toliko pomembnejša. Eden od ključnih materialov pri tem je izolacija. Ta odigra bistveno vlogo tako pri zmanjševanju prenosa zunanjega hrupa v objekt, prenosu zvokov med prostori in obvladovanju udarnega zvoka med etažami. Mineralna volna Knauf Insulation je zaradi svoje vlaknaste strukture, ki lahko odlično absorbira zvok prva izbira med izolacijskimi materiali. Najboljše pa je, da tako z enim materialom zagotovimo toplotno izolativnost, zvočno izolativnost, požarno varnost ter pomembno prispevamo k izboljšanju zraka v prostorih objekta. Za podrobnejšo razlago akustičnih vidikov mineralne volne, smo za vas pripravili brošuro, ki jo lahko prelistate preko spodnje povezave.

 

Če ste se pri vašem delu srečali s situacijo, kjer bi potrebovali našo tehnično podporo, nas lahko kontaktirate tudi na skupni svetovalni e-naslov: [email protected] ali na svetovalno telefonsko številko: 04 5114 105.
Z veseljem vam bomo pomagali!

Želimo vam lepo poletje!

Vaš Knauf Insulation team!