KNAUFICE ŠT.10

By Knauf Insulation
Junij 20, 2023

Ne prezrite za VAS izbranih novic iz podjetja Knauf Insulation!

1. Poletno PREGREVANJE? Še je čas za hitro UKREPANJE!

Neizolirana zadnja plošča na neizkoriščenih podstrešjih je lahko vzrok tako poletnemu pregrevanju prostorov kot tudi hitremu zimskemu ohlajanju. Glede na to, da so pred nami vroči poletni meseci, lahko vsak samostojno ali s pomočjo mojstra hitro, poceni in zelo učinkovito izvedete polaganje izolacije na zadnji ploščo. Poglejte si video o preprosti in hitri izvedbi spodaj:


2.  Novi software KI ENERGIJA že na voljo

Skladno z zahtevami in vsebinami novega PURES-a, ki je bil sprejet v letu 2022, smo posodobili program KI Energija.

Spodaj vam pošiljamo povezavo za namestitev novega programa KI Energija 2023. Funkcionalnost je trenutno omejena na energetsko manj zahtevne stavbe (do 500m2 neto površine). Prav tako trenutno še ni možen izvoz za register EI. Nadgradnja bo s posodobitvijo omogočena avtomatsko, o čemer vas bomo obvestili.
 


3. Kako doseči ZRAKOTESNOST poševne strehe in zakaj je POMEMBNA?

Vam izraz zrakotesnost ne pomeni prav veliko? Pa vendar je tako pomembna za pravilno delovanje in dolgotrajno obstojnost strešne konstrukcije. Poleg izolacije je namreč namestitev in tesnjenje folij v ostrešju izjemnega pomena. Posledice nepravilno izvedenega ostrešja so zamakanje, plesen, trohnenje podkonstrukcije in posledično neustrezna bivalna klima v prostorih. Če folija na zunanji strani izolacije predstavlja sekundarno kritino, pa folija na notranji strani predstavlja parno zaporo sli parno oviro. Pri nas najdete vse omenjene folije v družini izdelkov Homeseal LDS, ki jih dopolnjujejo tudi tesnilna sredstva in lepilni trakovi. Zelo nazoren prikaz nedelovanja zrakotesnosti si lahko pogledate na spodnjem videu:


4.  Video = 1000 besed

Vas zanimajo še druge izvedbe izolacije? Vse video vsebine, vezane na izvedbo izolacijskih ukrepov, lastnosti, prednosti in druge korporativne zanimivosti, najdete na video portalu podjetja Knauf Insulation – KIS TV – www.kistv.si. Vabljeni k ogledu!


5. GREEN STAR Certifikat za Knauf Insulation v Sloveniji

Z veseljem sporočamo, da smo pridobili certifikat Green Star, s katerim smo s strani stroke ovrednoteni po kriterijih trajnostnega poslovanja in podnebnega ukrepanja.
Green Star je shema za vrednotenje podjetij po kriterijih obvladovanja poslovnih tveganj različnih vidikov zelene preobrazbe. Vrednotenje opravlja Zavod CER – Partnerstvo za trajnostno gospodarstvo. Imetniki Green Star certifikata stremijo k najvišjim standardom za uvajanje trajnostnih - ESG načel in podnebnih ukrepov v poslovanje. So ambiciozni pri zastavljanju ciljev in konkretni pri ukrepanju. Uvajajo inovativne poslovne modele, zelene tehnologije, nova znanja in kompetence.
Certifikat je rezultat našega dolgoletnega dela v skladu s trajnostno strategijo podjetja. S tem smo tudi zavezani k stalnemu napredku na tem področju, ki je tudi že dejansko v fazi implementacije na vsa področja našega poslovanja.

 
6. Sledite nam na naših družabnih omrežjih in bodite pravočasno obveščeni o novostih:

- FB - Knauf Insulation Slovenija              

- Instagram – Knauf Insulation Slovenija 

- LinkedIN – Knauf Insulation Slovenija   

 

Če ste se pri vašem delu srečali s situacijo, kjer bi potrebovali našo tehnično podporo, nas lahko kontaktirate na skupni svetovalni e-naslov: [email protected] ali na svetovalno telefonsko številko: 04 5114 105.


Želimo vam lepo poletje!

Vaš Knauf Insulation team