KNAUFICE ŠT.9

By Knauf Insulation
Marec 20, 2023

Ne prezrite za VAS izbranih novic iz podjetja Knauf Insulation!

1. Vabimo vas na sejem DOM

Tudi letos nas boste našli na 61. sejmu DOM, ki bo potekal od srede, 22. marca do nedelje, 26. marca 2023 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Pričakujemo vas v hali C. Z veseljem vam bomo svetovali, vas presenetili s sejemskimi popusti, pa še kaj zanimivega skrivamo v žepu. Prisrčno vabljeni!

2. Nove zahteve Eko sklada za fasade

Zaradi novih zahtev Pravilnika o učinkoviti rabi energije v stavbah so se z letošnjim letom nekoliko zvišale tudi debeline izolacije, potrebne za pridobitev subvencij Eko sklada za fasade.
 

Nove zahteve oz. NOVE POTREBNE DEBELINE IZOLACIJ KNAUF INSULATION za izpolnitev minimalnih kriterijev za pridobitev nepovratnih sredstev in kreditov EKO SKLADA za leto 2023 smo objavili na naši spletni strani v posebni brošuri, kjer si lahko preberete vse potrebno.


Spremenile so se zahtevane debeline izolacij pri FASADAH za eno, dvo ter večstanovanjske zgradbe. V nadaljevanju vam predstavljamo zahtevane debeline izolacij FASAD pri eno in dvo stanovanjskih zgradbah:

 

 

 

Vse druge podatke o debelinah izolacije KNAUF INSULATION, ki jih zahteva EKO SKLAD, pa si preberite v brošuri.

 

Vabljeni k ogledu

 

3. Knauf Insulation v oddaji DELOVNA AKCIJA

Priljubljena oddaja Delovna akcija je zaradi socialne note, simpatične moderatorke Ane ter pozitivnega šefa izvedbe Bojana, odlično gledana. Če je le možno, se v kakšno od oddaj vključimo vsako leto tudi mi in v njej podelimo ustrezen izolacijski nasvet. Letošnja sezona se je že začela, v oddaji 18. marca pa smo pri vgradnji sodelovali tudi mi – z našimi materiali in tehničnimi nasveti.  
 

 

4. Novi Pravilnik o učinkoviti rabi energije v stavbah – Novi program KI Energija

Meseca junija 2022 je bil sprejet novi pravilnik o učinkoviti rabi energije v stavbah - PURES 2022. Novi PURES, ki stopi v veljavo konec marca 2023, udejanja aktualno evropsko direktivo energijskih lastnosti stavb EPBD ter definira kriterije že dolgo omenjane skoraj-nič energijske stavbe - sNES. Poleg zaostrenih največjih dovoljenih toplotnih prehodnosti, so znižane tudi meje dovoljenih energijskih potreb. Sprememb, glede na prejšnji pravilnik iz leta 2010, je kar precej. Predvsem pa so pogoji, pod katerimi bodo morale biti projektirane nove stavbe, bistveno zaostreni. Cilj je gradnja in prenova stavb v čim manjši odvisnosti od fosilnih goriv ter posledično zmanjšanje obremenjevanja okolja. Kaj točno prinaša novi pravilnik in kakšne so dejanske številke, ki jih bo potrebno izkazovati v rezultatih, bomo spoznali v praksi. Izvajanje vam bomo omogočili tudi v podjetju Knauf Insulation s pripravo programskega orodja, ki bo usklajeno z novimi zahtevami in metodologijo – Novi program KI Energija 2023. Program bo za širšo uporabo na voljo aprila.

Trenutno pa, do izteka prehodnega obdobja, ki je, 31. marca 2023, za obstoječe projekte še vedno lahko uporabljate orodje KI Energija, ki ga po večini že dobro poznate.


5. Zdaj je čas za varčevanje z energijo!

Trenutne razmere na trgu energije in temu primerna rast cen energentov, ponovno vračajo potrebo po energetski učinkovitosti stavb v prvi plan.


Z izolacijo ovoja stavbe rešujemo osnovni kriterij energetske učinkovitosti, saj vsa supermoderna ogrevala, naprave in sistemi dajejo rezultate le, če nam energija ne uhaja skozi stene, strehe ali tla.


Naši energetski svetovalci vam lahko pomagajo pri odkrivanju razlogov zaradi katerih izgubljate energijo in denar. Zelo pogosto je to neizolirana ali slabo izolirana fasada, streha ali tla.

 

Oglejte si spodnji video! 


Knauf Insulation nudi izolacijske rešitve za vse omenjene gradbene sklope, pa tudi za številne druge aplikacije. Če se sprašujete, zakaj prav rešitve Knauf Insulation, naj poudarimo, da v kolikor izolirate stavbo z našo kameno ali stekleno volno (odvisno od tega, kateri del stavbe izolirate), so učinki ukrepa sinergijski – saj poleg toplotne izolativnosti dobite tudi povečano požarno varnost in bistveno izboljšane akustične pogoje za bivanje v objektu. Naravni izvor materialov iz katerih je izolacija proizvedena (kamen, kremenčev pesek) z visokimi deleži recikliranih surovin, daje izdelkom tudi visoko trajnostno sprejemljivost. Pri tem je potrebno dodati tudi, da so vsi izolacijski izdelki, namenjeni notranjim aplikacijam (poševna streha, tla, predelne stene, …) vezani z vezivom na bio osnovi (ECOSE tehnologija), kar dodatno prispeva h kvaliteti notranjega zraka v tako izoliranih prostorih. To pa dokazujejo tudi številni certifikati:
 


Če ste se pri vašem delu srečali s situacijo, kjer bi potrebovali našo tehnično podporo, nas lahko kontaktirate tudi na skupni svetovalni e-naslov: [email protected] ali na svetovalno telefonsko številko: 04 5114 105.

Z veseljem vam bomo pomagali!

Vaš Knauf Insulation team!