PACK IT SMART! PAKIRAMO PAMETNO!

By Knauf Insulation
Avgust 24, 2023

Trajnostni razvoj je že dolgo v središču prizadevanj podjetja Knauf Insulation. Naše rešitve omogočajo prihranke energije, zmanjšujejo emisije in ustvarjajo boljše stavbe.


Da pa bi zmanjšali naš vpliv na okolje, moramo pod drobnogled vzeti vse vidike naših izdelkov in poiskati nove načine, kako z manj narediti več – od rešitev, ki jih ustvarjamo, do embalaže, ki jo uporabljamo.


1.    ZAKAJ SMO SPREMENILI EMBALAŽO?
GLAVNI RAZLOG SO TRAJNOSTNI VIDIKI

 •     Zmanjšanje količine črnila in barv na naših paketih/paletah

Količino črnila, potiskanega na naših paketih smo zmanjšali za do 70 % in omejili odstotek površine potiska na 18 %. Zdaj uporabljamo največ dve barvi in zagotavljamo pametno ter usklajeno zasnovo, ki jasno opredeljuje vsako skupino izdelkov.

 •     Zmanjšanje volumna embalaže

Naša najnaprednejša tehnologija stiskanja steklene volne omogoča dostavo 5.800 m2 naših izolacijskih plošč debeline 50 mm z enim tovornjakom s prostornino 80 m3. S tehnološkimi inovacijami tako zmanjšujemo volumen našega blaga za 15 – 35% ter s tem zmanjšujemo tudi količine goriva, potrebnega za prevoz, emisije CO2 in prostor za skladiščenje.

 •     Zmanjšanje količin plastike

Z uvedbo novega pakiranja zmanjšujemo količine plastike, saj smo z uporabo tanjše folije zmanjšali njeno količino za kar 27 %, ne da bi pri tem kakor koli zmanjšali trdnost pakiranja.

 •     Recikliranje embalaže

Plastično embalažo družbe Knauf Insulation je mogoče 100-odstotno reciklirati. Zmanjšujemo tudi količino primarne plastike v naši embalaži, saj je v njej do 30% recikliranih materialov. Nadaljnje recikliranje tako postaja lažje, cenejše in učinkovitejše.

 •     Recikliranje odpadnih izdelkov

Poleg zmanjšanja okoljskih vplivov naše embalaže si družba Knauf Insulation prizadeva doseči cilj, da na odlagališča ne bi odvažali nobenih odpadkov. Od leta 2022 naši obrati za lesno volno ne odvažajo več odpadkov na odlagališča, v veliko naših obratov za mineralno volno pa prav tako ne nastajajo več. Tako za recikliranje odvečnih izdelkov skrbimo na več načinov, kot so npr. briketiranje, vračanje v proizvodnjo, v Belgiji pa smo celo zgradili nov obrat za recikliranje mineralne volne, ki viške iz naših obratov in gradbišč predeluje v surovine, potrebne za proizvodnjo nove mineralne volne.

2.    IZGLED NAŠE NOVE EMBALAŽE in RAZLAGA
 

 

Več o novi embalaži!


3.    NAMESTO ZAKLJUČKA, KER NAŠO POT ZA BOLJŠI SVET ŠE NADALJUJEMO…

 • Naša nova embalaža omogoča lažje, cenejše in učinkovitejše recikliranje.
   
 • Našim strankam, z novo embalažo, pomagamo izpolnjevati nove predpise o recikliranju.
   
 • Poleg tega v novi embalaži za stekleno in kameno volno povečujemo količino uporabljene reciklirane plastike za do 30 %.
   
 • V zadnjem desetletju nam je uspelo zmanjšati količino odpadne plastike za 64,9 %.
   
 • Naša pot do bolj trajnostne embalaže pa še ni končana, saj smo zavezani k nenehnemu izboljševanju naših procesov, da bi še bolj pametno pakirali!