Steklena mineralna volna Knauf Insulation ECOSE® ima znak »Declare«

By Knauf Insulation
Junij 04, 2021

Nekaširani izdelki iz steklene mineralne volne Knauf Insulation, izdelani  s tehnologijo veziva ECOSE Technology® so prvi izdelki iz mineralne volne v rolah in ploščah v Evropi, ki jim je uradno podeljen znak DECLARE, kar pomeni velik korak naprej na poti do zdravega bivanja in dobrega počutja v stavbah.

Da bi proizvodi lahko prejeli znak DECLARE, morajo prestati neodvisne in natančne forenzične preskuse in s tem zagotoviti, da ne vsebujejo škodljivih ali nezdravih kemičnih sestavin, ki so sicer uvrščene na rdeči seznam mednarodnega inštituta International Living Future.

Benoît Thiry, naš vodja trga za stanovanjske aplikacije, je povedal: „Podelitev znaka DECLARE je pomembno orodje, priznano s strani neodvisne tretje instance, ki javno in pregledno izkazuje, da naši izdelki iz steklene mineralne volne, izdelani po postopku ECOSE, ne vsebujejo dodanega formaldehida,  dodatkov za zaviranje gorenja ali kakršnih koli namerno dodanih protiglivičnih kemikalij.

Naše naravne sestavine

„Poleg tega, znak DECLARE poudarja naravno sestavo naših rešitev, ki kažejo, da so izdelane iz materialov, ki niso uvrščeni na rdeči seznam.“

Naše izolacije iz steklene mineralne volne so sestavljene iz približno 90 % steklene mineralne volne, ki je izdelana iz do 80 % recikliranega materiala (povečini  recikliranega odpadnega stekla) in drugih mineralnih primarnih surovin, kot sta pesek in apnenec. Preostalih 10 % obsega vezivo na biološki osnovi in manjše količine dodatkov zaradi izboljšanja tehničnih lastnosti izdelkov.

Jean-Pierre Pigeolet, vodja oddelka za trajnostno gradnjo stavb, je dejal: „Tako kot potrošniki vedno bolj želijo poznati sestavine živil, ki jih zaužijejo, se povečuje povpraševanje po razumevanju sestavin gradbenih proizvodov. Ljudje si želijo zagotovila, da se predvsem v stanovanjih, šolah, pisarnah in bolnišnicah ne vgrajujejo nezdrave kemikalije. Takšno zagotovilo prinaša podeljen znak DECLARE za izdelek.

Brez nezdravih sestavin

„Podelitev znaka DECLARE izdelku je pomemben javni zapis, ki razkriva vsako sestavino naše nekaširane steklene mineralne volne, izdelane po postopku ECOSE vse do 0.01 % njene sestave. Podelitev znaka o sestavi je tudi pomemben opomnik, da je do 80 % teh izdelkov izdelanih iz recikliranega stekla.“

Postopek potrjevanja z znakom sestave prihaja tudi v času, ko sistemi za ocenjevanje zelenih stavb kot so WELL, Living Building Challenge in sistemi ocenjevanja zelenih stavb  LEED vse bolj nagrajujejo proizvode s podeljenim znakom DECLARE z dodatnimi točkami zaradi njihovega prispevka k bivalnemu ugodju.

Jean-Pierre Pigeolet je povedal: „Prepoznavanje znaka DECLARE je vse bolj priljubljeno, saj temelji na sistemu presoj, je v svojih ugotovitvah enostaven za razumevanje in je pregleden. To kupcem zagotavlja neoporečnost in skladnost, ki jo potrebujejo, ko iščejo zdrave gradbene proizvode.“

 

Prednosti kakovosti zraka v zaprtih prostorih

Že pred pandemijo so ljudje preživeli 90 % svojega časa v zaprtih prostorih, ta številka pa bo verjetno v zadnjem letu višja, saj je zdravo bivanje v stavbah postalo splošna prednostna naloga. Naša steklena mineralna volna, izdelana po postopku ECOSE je potrjena v skladu z najvišjim, zlatim  standardom kakovosti notranjega zraka podjetja Eurofins.

Postopek potrjevanja naše steklene mineralne volne, izdelane po postopku ECOSE z znakom DECLARE, je enak postopku potrjevanja naše volne za vpihovanje SUPAFIL in kamene volne Urbanscape za zelene strehe. Rešitev Urbanscape je prvi gradbeni material v Evropi, ki je bil leta 2019 potrjen z znakom DECLARE, večina naših rešitev v Severni Ameriki pa je s tem znakom potrjena že več let.

Spoznajte prednosti naših rešitev s stekleno mineralno volno, izdelano po postopku ECOSE

Steklena mineralna volna Knauf Insulation s tehnologijo veziva ECOSE ponuja široko paleto rešitev za vse vrste uporabe, od votlih sten, poševnih streh in mansard do lesenih konstrukcij ter  modularnih in montažnih zgradb. Naše rešitve so idealne za novogradnje in obnove ter zagotavljajo izjemno energijsko učinkovitost, odlično akustiko in visoko požarno odpornost.

Oglejte si našo ponudbo, naši svetovalci pa vam bodo z veseljem pomagali tudi pri vseh vprašanjih, ki se vam pojavljajo. Lahko nam pišete na [email protected] ali pa nas pokličite na 04 5114 105.

Vabljeni pa tudi v naš Knauf Insulation virtualni dom, kjer boste na sprehodih skozi prostore našli vse potrebne informacije za vrhunske izolacijske rešitve!