Knauf Insulation

Knauf Insulation

Knauf Insulation, katerega začetki segajo v sedemdeseta leta, širši prodor v Evropi pa se je začel šele v letu 2002, danes s skoraj 40 obrati po vsem svetu in z več kot 5000 zaposlenimi predstavlja enega izmed vodilnih, predvsem pa najhitreje rastočih podjetij na področju proizvodnje izolacijskih materialov.

Knauf Insulation je v Evropi poznan kot proizvajalec vseh vrst izolacijskih materialov:

  • izolacije iz kamene volne,
  • izolacije iz steklene volne,
  • izolacije iz lesne volne. 

Te trgu zagotavljajo celovite izolacijske rešitve in uporabnikom prinesejo energijske prihranke, požarno varnost ter akustično zaščito tako v gradbeništvu kot v energetiki in industriji, hkrati pa prispevajo k zmanjševanju porabe energije in manjšemu zvočnemu onesnaževanju okolja.

 

TRŽNI PRISTOP V ORGANIZACIJI

Organizacijsko je Knauf Insulation razdeljen v 6 geografskih  regij, ki trgu zagotavljajo vse vrste izolacijskih materialov za uporabo v gradbeništvu (izolacija fasad, poševnih streh, predelnih sten, podnih konstrukcij, ravnih streh) in pri tehničnih izolacijah (cevovodih, klima-kanalih, energetskih blokih, kotlih). Podjetje v Škofji Loki deluje v okviru regije Centralna Evropa, ki je hkrati tudi najmočnejša regija koncerna.

Samostojno organizacijsko enoto, ki iz svojega poslovnega centra pokriva celotno področje Evrope, predstavlja področje za uporabo izolacij iz kamene volne v industriji. Poslovni sedež tega dela koncerna je v Škofji Loki (OEM - t.i. European Original Equipment Manufacturing Headquarters), sama proizvodnja pa poteka v vseh evropskih obratih Knauf Insulation, kjer proizvajajo izolacijske materiale iz kamene volne.

»Knauf Insulation nudi kvalitetne izdelke za izboljšanje energetske učinkovitosti, akustične zaščite ter požarne varnosti tako v stanovanjskih, kot tudi v nestanovanjskih in industrijskih zgradbah.«

Tony Robson, CEO

 

Proizvodni obrati in sedeži regij
Knauf Insulation