Knauf Insulation Slovenija

KI Škofja Loka
CELOVITE IZOLACIJSKE REŠITVE

Smo največji slovenski proizvajalec izolacijskih materialov in med večjimi slovenskimi izvozniki. Podjetje je s svojo 60-letno tradicijo in hitro rastjo jamstvo za kvaliteto in razvoj. Razpolagamo s koncentracijo znanja, izkušenj in visoko strokovno usposobljenim in motiviranim kadrom.

Več kot 380 zaposlenih
na lokaciji Škofja Loka

120 mio EUR
prometa v letu 2017

100.000 ton proizvedene
kamene volne

Smo največji slovenski proizvajalec izolacijskih materialov in med večjimi slovenskimi izvozniki. Podjetje je s svojo 60-letno tradicijo in hitro rastjo jamstvo za kvaliteto in razvoj. Razpolagamo s koncentracijo znanja, izkušenj in visoko strokovno usposobljenim in motiviranim kadrom.

Podjetje Knauf Insulation je bilo v Sloveniji registrirano v letu 2007, ko je družinsko podjetje Knauf v procesu širitve svoje izolacijske divizije v letu 2006 prevzelo tudi škofjeloškega proizvajalca izolacij iz kamene volne.

V zadnjih 10 letih je tako korporacija v Slovenijo postavila sedež razvoja in inženiringa za proizvodnjo kamene volne ter komercialne organizacije za OEM (industrijske izolacije) ter zelene rešitve. V Škofji Loki je tudi sedež gradbeniške komercialne organizacije za regijo. Imamo obilo izkušenj pri proizvodnji in uporabi izolacijskega materiala iz kamene volne za različne namene – od gradbeništva, energetike, do industrije, ladjedelništva in zelenih rešitev. S preko 380 zaposlenimi v škofjeloški enoti Knauf Insulation proizvedemo več kot 100.000 t izolacije iz kamene volne. Ponudbi izolacijskih materialov smo dodali tudi stekleno volno nove generacije z vezivi na bio osnovi (ECOSE Technology). Smo največji proizvodni obrat v skupini in prvi z implementirano novo napredno inovativno proizvodno tehnologijo, ki nadomešča okoljsko manj ugoden koks s čistejšim plinskim energentom.

Dobro organiziranost in pozitivno naravnanost do okolja in zaposlenih potrjujejo tudi pridobljeni certifikati ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 in ISO 50001, zdravstveno neoporečnost in biorazgradljivost potrjujeta certifikata RAL in EUCEB, kvaliteto izdelkov pa pridobljeni certifikati CE. Naši izdelki in rešitve izkazujejo svoj okoljski odtis z Okoljskimi deklaracijami proizvodov (EPD).

Uspešnost poslovanja nenehno nadgrajujemo z novimi razvojnimi impulzi ter še naprej posebno pozornost posvečamo zaposlenim ter skrbi za naše naravno in družbeno okolje.

Osebna izkaznica

Naziv Knauf Insulation, d.o.o., Škofja Loka
Naslov Trata 32, 4220 Škofja Loka, Slovenija
Vpis Okrožno sodišče v Kranju
Osnovni kapital 5.000.000,00 EUR
Matična številka 5591503000
Davčna številka SI62912488
Telefon 04 5114 000
Telefax 04 5114 194
E-naslov [email protected]

Skupna politika kakovosti, ravnanja z okoljem ter varnosti in zdravja zaposlenih

Biti najboljši na področju izolacijskih materialov, to je naša vizija. Pri tem se zavedamo velikega pomena skrbi za kakovost, ravnanja z okoljem in zagotavljanja varnega in zdravega dela v delovnem okolju. To politiko dopolnjujejo konkretni in merljivi cilji izboljšanja.

Načrt razsvetljave

Načrt razsvetljave in tabelo vrst svetilk, najdete v priponkah 1, 2, 3 in 4.

Video