Fasada s ploščami iz kamene volne

Kontaktna fasada s ploščami iz kamene volne FKD-S Thermal

KNAUF INSULATION Plošča za kontaktne fasade FKD-S Thermal je kot nosilni element fasade namenjena toplotni, zvočni in požarni zaščiti zunanjih sten v sistemu tankoslojne kontaktne fasade. Plošče odlikujejo izboljšana toplotno izolativnost (toplotna prevodnost 0,035), priročne dimenzije, majhna teža in dobre mehanske lastnosti. Primerna je zlasti za eno in dvostanovanjske objekte.

Fasadne Izolacije

Opis in uporaba produkta KNAUF INSULATION FKD-S Thermal

Toplotno izolacijske plošče KNAUF INSULATION FKD-S Thermal so namenjene predvsem energetskim prenovam fasad obstoječih objektov, seveda pa so primerne tudi za toplotno izolacijo zunanjih zidov v primeru novogradenj. Posebnosti plošč FKD-S Thermal so izboljšana toplotna izolativnost (λ = 0,035 W/mK), priročne dimenzije za lažje upravljanje in vgradnjo, majhna teža ter zelo dobre mehanske lastnosti.

Kamena volna zagotavlja visoko toplotno izolativnost fasade, omogoča izvedbo kompaktnih, trajnih in visoko paropropustnih fasadnih sistemov, ki zagotavljajo ugodno bivalno klimo ter zmanjšujejo količino potrebne energije za ogrevanje in hlajenje objekta. Hkrati zagotavlja tudi visoko požarno varnost objekta.

Izolacijske plošče Knauf Insulation FKD-S Thermal so nosilni element fasade, na katerega se kot zunanja zaščita po sistemu kontaktnih fasadnih sistemov nanesejo sloji gradbenega lepila in zaključni paropropustni sloji. Z vgradnjo fasadnih plošč FKD-S Thermal bo objekt izoliran toplotno, zvočno in protipožarno.

Prednosti:

  • visoka toplotna izolativnost
    λ = 0,035 W/mK;
  • visoka razplastna trdnost;
  • požarna zaščita objekta;
  • preprosta in hitra izvedba kljub obveznemu sidranju;
  • omogočen je prehod vodne pare, zato fasada »diha«;
  • odlična za sanacije in primerna za vse vrste kontaktnih fasad (ETICS);
  • certificirano na pooblaščenem inštitutu za področje gradbenih izolacij FIW München;
  • zagotovljen sistemski test ETAG 004 s strani ponudnikov sistemov.

Izvedba izolacije fasade s ploščami knauf insulation FKD-S thermal

Izvedba izolacije fasade s ploščami knauf insulation FKD-S thermal