Fasada s ploščami Smartwall

FASADA S PLOŠČAMI SMARTWALL

Toplotno-izolacijske plošče KNAUF INSULATION Plošča za kontaktne fasade SMARTWALL N C1 so idealna izbira pri izvedbah fasad na individualnih hišah, tako za obnove kot tudi za novogradnje. Posebnost plošč SMARTWALL N C1 so izboljšana toplotna izolativnost (toplotna prevodnost 0,034), priročne dimenzije, dobre mehanske lastnosti ter enostranski silikatni obrizg.

Fasada s ploščami Smartwall

Opis in uporaba produkta KNAUF INSULATION SMARTWALL N C1

Toplotno izolacijske plošče KNAUF INSULATION SMARTWALL N C1 so idealna izbira pri izvedbah kontaktnih toplotno izolacijskih fasad (ETICS) na individualnih hišah, tako za energetske prenove obstoječih objektov kot tudi za novogradnje. Plošče SMARTWALL N C1 odlikujejo odlična toplotna prevodnost (λ = 0,034 W/mK), priročne dimenzije za upravljanje, majhna teža, dobre mehanske lastnosti in enostranski silikatni obrizg na zunanji strani. S tem je izvajalcem omogočena enostavnejša in hitrejša izvedba zunanjih nanosov lepilnih slojev, saj je oprijemljivost malte na obrizgani površini plošče boljša. Plošče SMARTWALL N C1 pomenijo dodano vrednost v smislu enostavnejše in bolj kakovostne izvedbe.

Plošče še zlasti priporočamo za energetske sanacije obstoječih individualnih objektov, predvsem eno in dvodružinskih hiš.

Kamena volna zagotavlja visoko toplotno izolativnost fasade, omogoča izvedbo kompaktnih, trajnih in visoko paropropustnih fasadnih sistemov, ki zagotavljajo ugodno bivalno klimo ter zmanjšujejo količino potrebne energije za ogrevanje in hlajenje objekta. Hkrati zagotavlja tudi visoko požarno varnost objekta.

Izolacijske plošče Knauf Insulation SMARTWALL N C1 so nosilni element fasade, na katerega se kot zunanja zaščita po sistemu kontaktnih fasadnih sistemov nanesejo sloji gradbenega lepila in zaključni paropropustni sloji. Z njihovo vgradnjo bo objekt izoliran toplotno, zvočno in protipožarno.

Prednosti:

  • visoka toplotna izolativnost λ = 0,034 W/mK;
  • požarna zaščita objekta;
  • dobre mehanske lastnosti;
  • zaradi obrizga dela potekajo hitreje in enostavneje;
  • preprosta in hitra izvedba kljub obveznemu sidranju;
  • omogočen je prehod vodne pare, zato fasada »diha«;
  • odlična za sanacije in primerna za vse vrste kontaktnih fasad (ETICS);
  • certificirano na pooblaščenem inštitutu za področje gradbenih izolacij FIW München;
  • zagotovljen sistemski test ETAG 004 s strani ponudnikov sistemov.
1_0.jpg Podzidek fasade (XPS) 6_0.jpg Diagonalna ojačitev
2_1.jpg Osnovni zid 7_0.jpg Kotna ojačitev
3_0.jpg Osnovni robni profil 8_0.jpg Armirni sloj
4_0.jpg KNAUF INSULATION SMARTWALL N C1 9.jpg Zaključni fasadni sloj
5_0.jpg Fasadno pritrdilo    

Priporočamo uporabo naslednjih proizvodov