Fasada z lamelami iz kamene volne

FASADA Z LAMELAMI IZ KAMENE VOLNE

Lamele za kontaktne fasade FKL priporočamo zlasti za novogradnje, zaradi dobre vzdolžne upogljivosti pa so lamele primerne tudi za toplotno izolacijo fasad z okroglinami ter ostalih polkrožnih, ovalnih ali stolpičastih arhitekturnih elementov.

Fasada z lamelami iz kamene volne

Opis in uporaba produkta KNAUF INSULATION FKL

Toplotno izolacijske fasadne lamele KNAUF INSULATION FKL so namenjene izvedbi kontaktnih tankoslojnih fasadnih sistemov (ETICS) ter so odlična izbira v primeru novogradenj in za vgrajevanje na stabilne nosilne podlage (npr. opečne podlage).

Posebnost fasadnih lamel FKL je njihova pravokotna usmerjenost vlaken kamene volne in s tem zagotavljanje visoke razplastne trdnosti, zato ima fasadna lamela v primerjavi s ploščami veliko prednost pri sami vgradnji. Lamelo poleg odličnih mehanskih lastnosti odlikuje jo tudi dobra toplotna izolativnost (λ = 0,040 W/mK), zvočna izolativnost, visoka difuzijska odprtost in zaradi dobre vzdolžne upogljivosti velika prilagodljivost za razgibane arhitekture objektov z okroglimi, polkrožnimi, ovalnimi površinami fasad. Hkrati zagotavlja tudi visoko požarno varnost objekta. Lamelo lahko izdelujemo celo do debeline 300 mm enoslojno, kar pomeni, da so zelo primerne za toplotno izolacijske fasade nizkoenergijskih in pasivnih objektov. Zaradi svoje priročne dimenzije in majhne teže je delo z lamelo preprosto, hitro in učinkovito.

Kamena volna zagotavlja visoko toplotno izolativnost fasade, omogoča izvedbo kompaktnih, trajnih in visoko paropropustnih fasadnih sistemov, ki zagotavljajo ugodno bivalno klimo in zmanjšujejo količino potrebne energije za ogrevanje in hlajenje objekta. Z vgradnjo fasadnih lamel FKL bo objekt izoliran toplotno, zvočno in protipožarno.

Prednosti:

  • visoka razplastna trdnost;
  • dobra toplotna izolativnost (0,040 W/mK);
  • požarna zaščita objekta;
  • zaradi dobre vzdolžne upogljivosti lamele je primerna za izolacijo pri fasadah z okroglinami, stolpiči ...;
  • preprosta in hitra izvedba brez sidranja (do debeline 20 cm) na nosilnih podlagah;
  • omogočen je prehod vodne pare, zato fasada »diha«;
  • primerna za novogradnje in sanacije (potrebna ravnost podlage je +/- 1 cm na 4 m);
  • certificirano na pooblaščenem inštitutu za področje gradbenih izolacij FIW München;
  • s strani ponudnikov fasadnih sistemov zagotovljen sistemski test po ETAG 004.

Izvedba izolacije fasade s ploščami Knauf Insulation FKL

1.jpg Podzidek fasade (XPS) 5.jpg Diagonalna ojačitev
2_0.jpg Osnovni zid 6.jpg Kotna ojačitev
3.jpg Osnovni robni profil 7.jpg Armirni sloj
4.jpg KNAUF INSULATION FKL 8.jpg Zaključni fasadni sloj

Priporočamo uporabo naslednjih proizvodov