Izolacija notranje predelne stene

IZOLACIJA NOTRANJE PREDELNE STENE

V lahkih predelnih stenah je izolacija bistvenega pomena, saj zagotavlja zvočno zaščito predelnih sten. Te zato lahko postavljamo tako v stanovanjskih, kot tudi poslovnih in drugih objektih. Mineralne izolacije Knauf Insulation so zaradi izjemno visoke absorpcije zvoka prava izbira.

Izolacija notranje predelne stene

Izolacija predelne stene s Knauf Insulation DECIBEL in Akustik Board


Predelne stene razdelijo prostor na manjše enote, poleg vizualne in fizične ločitve pa je treba preprečiti tudi prehod zvoka skozi steno. Zato je treba predelne stene zadostno izolirati, kar je še zlasti pomembno pri lahkih suhomontažnih predelnih stenah. Ustrezna izolacija predelnih sten bo vsakemu prostoru omogočila, da zaživi po svoje, hrup v sosednjih prostorih pa tako postane nemoteč. Hkrati se tako lahko zmanjša tudi uporaba energije v objektu.

Za izolacijo notranjih predelnih sten priporočamo izdelka iz steklene volne: KNAUF INSULATION Filc za predelne stene DECIBEL, ki je na voljo v rolah in ga režemo na želene dolžine, ali izdelek KNAUF INSULATION Plošča za predelne stene Akustik Board, ki je na voljo v ploščah določenih dimenzij. Oba izdelka najpogosteje uporabljamo kot zvočno izolacijo v sistemih suhomontažnih predelnih sten s kovinsko ali leseno podkonstrukcijo. Širina materiala je prilagojena sistemskim rešitvam podkonstrukcij in je 625 mm. Material bomo izbrali glede na potrebe, dimenzije in izvedbo, ki jo predvidevamo.

Z vgradnjo nove generacije izolacije iz steklene volne KNAUF INSULATION boste močno izboljšali mikroklimo v prostoru ter prispevali tudi k požarni odpornosti in toplotni izolativnosti konstrukcij. Izdelka KNAUF INSULATION Filc za predelne stene DECIBEL in KNAUF INSULATION Plošča za predelne stene Akustik Board spadata v požarni razred A1.

Postopek vgranje predelne stene

postopek-vgranje.jpg

Prednosti

  • preprečuje prenos hrupa med prostori;
  • absorbira hrup znotraj prostora;
  • izboljšuje požarno varnost objektov oz. prostorov;
  • je prijetna za rokovanje,
  • se ne praši, je nevtralnega vonja;
  • ne vsebuje fenolformaldehidnih veziv;
  • preprosta in hitra izvedba;
  • stisljivost materialov zmanjšuje stroške transporta in skladiščenja;
  • znak CE.

Kako pravilno izolirati? Video vsebina, vabljeni k ogledu

Priporočamo uporabo naslednjih proizvodov