Izolacija predelnih sten s posebnimi zahtevami

IZOLACIJA PREDELNIH STEN S POSEBNIMI ZAHTEVAMI

V objektih, kjer so konstrukcije predelnih sten zvočno bolj obremenjene, priporočamo izbiro izolacije, ki ima najboljše karakteristike absorpcije zvoka, saj bomo na ta način zagotovili želeno  zvočno zaščito in ne bo prihajalo do prenosa zvoka in motenj med uporabniki sosednjih prostorov.

 

Izolacija predelnih sten s posebnimi zahtevami

Predelna stena s posebnimi akustičnimi in protipožarnimi zahtevami


Kadar želimo izolirati predelno steno s posebnimi akustičnimi ali protipožarnimi zahtevami, lahko izberemo izdelke iz kamene volne, in sicer KNAUF INSULATION Večnamenske plošče NaturBoard FIT-G, NaturBoard VENTI ali NaturBoard VENTACUSTO. Plošče se med seboj razlikujejo po gostoti in imajo zaradi tega tudi nekoliko različne koeficiente absorpcije zvoka. Najboljši absorpcijski koeficient ima izdelek KNAUF INSUALTION Večnamenska plošča NaturBoard VENTACUSTO. Kamena volna, s tem pa tudi vsi izdelki, namenjeni izolaciji predelnih sten, imajo tališče materiala nad 1000˚C, zato so primerni za konstrukcije s posebno visokimi protipožarnimi zahtevami. Postopek izvedbe je podoben prej opisanemu.

tabela-izolacije-podu.jpg

protihrupna-izolacija.jpg

Prednosti

 • odlična absorpcija zvoka in upornost zračnemu toku;
 • požarna zaščita;
 • toplotna izolativnost (skupina toplotne prevodnosti 035 (KNAUF INSULATION NaturBoard VENTI, NaturBoard VENTACUSTO));
 • ne vsebuje fenolformaldehidnih veziv;
 • enostavna in hitra vgradnja;
 • obstojnost oblike v konstrukciji;
 • možnost izdelave posebnih dimenzij glede na širino podkonstrukcije;
 • certificirano na pooblaščenem inštitutu za področje gradbenih izolacij FIW München;
 • znak CE.
   
Stena

Izoliranje zunanje stene z notranje strani

Starejše stavbe imajo praviloma neizolirane zunanje stene, vendar zaradi različnih vzrokov poseg v njihovo zunanjost pogosto ni mogoč. V takih primerih predlagamo izolacijo KNAUF INSULATION Večnamenska plošča NaturBoard VENTI na notranji strani zunanje stene. S tem se dosežeta manjša raba energije in manjše obremenjevanje okolja, zunanji videz stavbe pa ostane enak. Zelo pomembna v tem primeru je natančna in pravilna vgradnja ustrezne parne zapore (npr. Knauf Insulation LDS 100).

Kako pravilno izolirati? Video vsebina, vabljeni k ogledu

  Priporočamo uporabo naslednjih proizvodov