Zelene rešitve Urbanscape®

urbanscape_0.jpg

ZELENE REŠITVE URBANSCAPE® in sistemi zaščite

ZELENE REŠITVE URBANSCAPE®

Koncepti Sistema Zelene strehe Urbanscape® presegajo označbo sodobne arhitekture in stavbam, v okviru urbanističnega načrtovanja, dajejo novo vlogo. Strehe so zasnovane tako, da ne samo, da povrnejo element narave v urbano okolje, temveč tudi zagotavljajo rešitve za pereče probleme, kot sta učinek mestnih toplotnih otokov in odvajanje
padavinskih voda.

zelena streha

Sistemi zelenih streh Urbanscape so namenjeni ekstenzivnim zelenim streham. Sistem kot rastni medij uporablja filc iz mineralne volne brez vseh dodatkov, zato zemlja ni potrebna. Rezultat tega je lahkost zelene strehe, ki je zato primerna za širši spekter statičnih zahtev na stavbah. Prednost sistema je tudi v lažjem obvladovanju meteornih voda, zmanjševanju onesnaženosti zraka in pozitivnemu prispevku biodiverzitete urbanega okolja.

Vabimo vas, da si več o naših sistemih lahkih zelenih streh Urbanscape® pogledate v spodnjem videu.

Ogledate pa si lahko tudi spletno stran Urbanscape® Arhitektura. Več


SISTEMI ZAŠČITE PRED PADCI – SAFETYPRO

Vsi, ki delajo na višini, morajo biti zavarovani pred padcem. Za to je odgovoren delodajalec in/ali lastnik nepremičnine. Prav tako je odgovornost arhitekta, da pri načrtovanju stavbe upošteva ustrezne predpise. Sistemi SafetyPro omogočajo največjo svobodo gibanja in so v skladu z najnovejšimi standardi EU.

safety pro


Predstavljamo vam tri sisteme zaščite SafetyPro: 


SISTEM ZA ZAŠČITO PRED PADCI - SAFETYPRO GREENSEC

SafetyPro greenSec je sistem za zaščito pred padcem za ravne strehe. SafetyPro greenSec je balastno pritrjen na strešne plasti in zagotavlja varnost ljudi, ki delajo na višini ter omogoča prosto gibanje okoli sidrnega stebrička in vzdolž vrvi iz nerjavečega jekla brez prepenjanja.

Oglejte si prospekt z navodili


SISTEM ZA ZAŠČITO PRED PADCI -  SAFETYPRO FIX

SafetyPro fix je sistem za zaščito pred padcem za ravne strehe z osnovno strukturo iz betona, gradbenega lesa ali trapezne pločevine z naklonom do 17 %. Zavarovati je mogoče 1+1 osebo, če je sistem nameščen kot linijski sistem, ki zagotavlja prosto gibanje okoli sidrnega stebrička in vzdolž vrvi iz nerjavečega jekla brez prepenjanja.

Oglejte si prospekt z navodili

 

SISTEM KOLEKTIVNE ZAŠČITE - SAFETYPRO GUARDRAIL

SafetyPro GuardRail je aluminijasti varnostni ograjni sistem z obtežbo za ravne strehe za kolektivno zaščito pred padci, ki se pritrdi brez preboja strešne membrane. Sistem je optimalen za zavarovanje strešnih vrtov, evakuacijskih in servisnih poti. Pritrditev z obtežbo ne poškoduje strešne konstrukcije ali parapeta. Namestitev pa je hitra in enostavna.

Oglejte si prospekt z navodili

 

VEČ O VSEH SISTEMIH