Izolacijski materiali za pomorstvo in ladjedelništvo

Sea-teK ®-certificirani izolacijski materiali za pomorstvo in ladjedelništvo

Certificirani in preizkušeni izolacijski materiali iz kamene volne za zanesljivo toplotno izolacijo ter preventivno požarno zaščito in zvočno izolacijo na morju.

Strojnice in cevovodi

Na ladji morajo biti stroji, cevi in vodi sposobni prenesti še posebej visoke temperature in ostale kritične dejavnike, recimo visoko vlažnost. Tehnično ustrezna izolacija lahko zagotavlja zaščito pred pregrevanjem, zmanjšuje toplotne izgube in porabo energije. Poleg tega zagotavlja boljše delovne pogoje, ščiti materiale pred korozijo ter nudi potrebno zaščito pred neposrednim stikom različnih materialov.

Zvočna izolacija

Zvok in hrup iz sosednjih kabin ali servisnih območij na ladji je lahko zelo moteč. Uporaba učinkovite zvočne izolacije je zato izjemnega pomena – zagotavlja namreč prijetno vzdušje in klimo na ladji. Enostransko ali dvostransko kaširanje izolacijskega materiala s steklenim flisom ali tkanino poveča absorpcijo zvoka, zato smo v programu Sea-teK zbrali proizvode, ki ustrezajo kriterijem zahtevane zvočne zaščite.

Pasivna požarna zaščita

Preventivna protipožarna zaščita je eden najpomembnejših dejavnikov v ladjedelništvu. V primeru požara je za  pravočasno in uspešno preprečevanje širjenja ognja in dima na druge dele plovila potrebna zelo učinkovita izolacija. Naši posebej razviti izolacijski materiali iz mineralne volne so bili preverjeni na inštitutu IMO predvsem za uporabo na ladijskih krovih in v predelnih stenah in ustrezajo razredom požarne odpornosti A30 in A60. Zaradi svoje majhne teže se izdelki lahko uporabljajo tudi skupaj z ognjeodpornimi jeklenimi podkonstrukcijami.

Vsi naši izdelki Sea-teK® so certificirani v skladu s standardi IMO in so zato primerni za pasivno požarno zaščito v ladjedelništvu.