Trajnostni izolacijski materiali za HVAC

Thermo-teK - trajnostni izolacijski materiali za HVAC

Učinkoviti izolacijski materiali iz mineralne volne za manjše toplotne izgube in stroške energije ter za preventivno požarno zaščito in zvočno izolacijo na področju ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije.

Ogrevalni sistemi (ogrevalne cevi/cevovodi, grelni kotli, zalogovniki toplote)

Ogrevalne cevi in cevi za toplo vodo omogočajo enakomeren prenos vode od grelnika  po celotni stavbi. Tehnično ustrezna izolacija zmanjšuje toplotne izgube in zagotavlja učinkovito delovanje ogrevalnih in vodovodnih sistemov. Izolacija hkrati ščiti cevi za prenos pitne vode pred vdorom bakterij in s tem varuje tudi zdravje ljudi.

Izolacija grelnih kotlov in zalogovnikov toplote zmanjša toplotne izgube ter preprečuje pregrevanje kotlovnice ter tako zmanjša porabo energije.

Prezračevalni in klimatski sistemi (prezračevalne cevi, prezračevalni in klimatski kanali)

Prezračevalne cevi ter klimatski in prezračevalni kanali se uporabljajo za kroženje hladnega in toplega zraka pri temperaturah, ki lahko presegajo 85 ° C. S tehnično ustrezno izolacijo za doseganje optimalne toplotne prevodnosti in prezračevanja zagotovimo prijetno atmosfero v vseh delih stavbe.

Sound-teK

Povečana potreba po zvočni izolaciji

Dobra zvočna izolacija je ključna za zagotavljanje prijetnega bivalnega in delovnega okolja. Enostransko ali dvostransko kaširanje izolacijskega materiala s steklenim flisom ali tkanino poveča absorpcijo zvoka, zato smo v programu Sound-teK zbrali proizvode, ki ustrezajo kriterijem zahtevane zvočne zaščite.

 

Fire-teK

Pasivna požarna zaščita

Pasivna protipožarna zaščita je eden najpomembnejših dejavnikov v HVAC. V primeru požara je za  pravočasno in uspešno preprečevanje širjenja ognja in dima na druge dele stavbe potrebna zelo učinkovita izolacija.Naši protipožarni izolacijski materiali iz mineralne volne ustrezajo razredom požarne odpornosti EI30, EI60 in EI90.