Zakaj mineralna volna?

Zakaj mineralna volna?

icon_1_0.jpg

Zazrimo se v prihodnost

Varčevanje z energijo: izdatna toplotna izolacija bo zaradi visoke toplotne izolativnosti mineralne volne zmanjšala porabo energije, s tem pa tudi znižala stroške lastnikom stavb.

Ker se zavedamo, da so fosilni viri energije omejeni, bomo svoj odgovoren odnos do prihodnjih rodov pokazali z razumno rabo energije na vsakem koraku. Z izolacijo stavb lahko k temu bistveno pripomoremo.
 

icon_2.jpg


Narava nam daje surovine, hvaležno ji vračamo z izolacijo

Skrb za okolje: toplotna izolacija zmanjšuje porabo energije, s tem pa tudi emisije, ki nastajajo ob ogrevanju stavb. Klimatske spremembe, ki smo jim priča, so večinoma posledica neodgovornega ravnanja človeka z naravnim okoljem. Industrija, promet in sodoben način bivanja so nas pripeljali do točke, ko smo se zavedli, da so le hitri in odločni ukrepi tisti, ki nas lahko rešijo katastrofe.

Eden prvih, najcenejših in najučinkovitejših ukrepov je izolacija v gradbeništvu, saj z njeno vgradnjo objekti takoj začnejo obratovati bolj racionalno, pa tudi učinek zaščite okolja je takojšen.
 

icon_3.jpg


Bivajte varno in brezskrbno

Z vgradnjo mineralne volne boste zagotovili tudi negorljivo konstrukcijo za večjo požarno varnost stavb. Izbira mineralne volne Knauf Insulation vam prinaša najvišji možni razred negorljivosti A1 in s tem boljšo protipožarno zaščito. V tem pogledu je še zlasti priporočljivo izbrati kameno volno Knauf Insulation, ki ima tališče pri več kot 1000 °C.

Bivanje v tako izoliranem objektu prinaša občutek varnosti, saj izolacija prepreči nastanek požara ali bistveno upočasni širjenje ognja ter tako omogoči varen umik stanovalcev in zmanjša materialno škodo.

icon_4.jpg


Naj vas hrup ne moti

Odlične akustično izolativne lastnosti bodo preprečile prenos hrupa med prostori oz. zmanjšale vnos zunanjega hrupa v stavbo. Hrup je lahko zdravju škodljiv, zato moramo biti pri izbiri izolacijskih materialov pozorni tudi na dejstvo, da mineralna volna s svojo vlaknasto strukturo zelo dobro absorbira zvočne vibracije in hkrati preprečuje širjenje udarnega zvoka po konstrukciji.

Mineralni izolacijski materiali so tako prava izbira želji po bivanju in delu v mirnejšem okolju, kar pa bo zmanjšalo tudi vaš stres.
 

icon_5.jpg


Visoka trajnost izdelkov

Izdelki so časovno in tudi dimenzijsko zelo obstojni ter kot taki odporni proti staranju. Ne navzemajo se vlage in preprečujejo razvoj plesni. Materiali so odporni tudi proti mikroorganizmom in žuželk.

Vse našteto pomeni, da boste z vgradnjo mineralnih izolacijskih materialov Knauf Insulation podaljšali življenjsko dobo svojega objekta.

icon_6.jpg


Za zdravo in mirno bivanje

Z vgradnjo mineralne izolacije Knauf Insulation povečamo kakovost bivanja v objektih.

Zaradi dobre toplotne izolativnosti mineralnih izolacij bomo preprečili ohlajanje tal in zidov ter s tem zaradi manjšega gibanja zraka zagotovili prijetnejše bivalne pogoje.
 

Vabljeni k ogledu video vsebine, zakaj mineralna volna?